Як знайти швидкість? Формула швидкості.

Это сообщение из категории [ Фізика, Эрудит ]
Як знайти швидкість? Формула швидкості
Speed – Швидкість.

Швидкість визначає шлях, який має подолати об’єкт за одиницю часу. Тобто, швидкістю називають відстань, подолану об’єктом за одиницю часу.

Сама формула швидкості виглядає так: v = s:t; (Відстань поділена на час)

Де:

V – Швидкість.

S – Шлях.

T – Час.

Показники швидкості частіше всього виражаються в метрах за секунду (м/сек), кілометрах на годину (км/година).

Наприклад, якщо відстань з міста Києва, до Криму становить: 850 км. І ми хочемо подолати цю відстань за 11 годин, то 850 км. (шлях) / 11 годин (час) = 77,27 км/година. Тобто, щоб дістатися з Києва до Криму за 11 годин, ми маємо їхати зі швидкістю 77,27 км/година.

В англійській системі мір (Велика Британія, США та інші країни), відстань вимірюють в милях за годину. 1 миля на годину = 1,6093 кілометрів на годину.

Знаючи формулу швидкості, а також шлях/відстань, та час, ми можемо легко знайти швидкість.

Швидкість зближення (коли два об’єкти наближаються на зустріч один одному) – це відстань, на яку наблизяться два об’єкти за одиницю часу.

Наприклад, ми знаємо, що потяг №1 їде зі швидкістю 76 км/годину в бік потяга №2. А потяг №2 їде зі швидкістю 83 км/годину в сторону потяга №1. Щоб знайти швидкість наближення цих двох поїздів нам потрібно додати їх швидкості: 76+83=159 км/годину. Отже швидкість зближення цих двох потягів дорівнює 159 км/годину.

Швидкість віддалення (коли два об’єкти віддаляються один від одного) – це відстань, на яку віддалились два об’єкти за одиницю часу. Як і у випадку зі «швидкістю зближення», щоб знайти швидкість віддалення двох об’єктів, які рухаються в протилежних напрямах, потрібно додати швидкості цих об’єктів.

А щоб знайти швидкість віддалення при русі з відставанням, або швидкість зближення при русі навздогін, потрібно від більшої швидкості відняти меншу.

Тепер ви знаєте формулу швидкості, та зможете легко знайти швидкість. Як знайти швидкість? За формулою швидкості!

Итоги
Название статьи
Як знайти швидкість? Формула швидкості.
Описание статьи
Швидкість визначає шлях, який має подолати об’єкт за одиницю часу. Тобто, швидкістю називають відстань, подолану об’єктом за одиницю часу. Сама формула швидкості виглядає так: v = s:t; (Відстань поділена на час)
TranceFM
Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 2 945 views


З тегами: [ ]
Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий