Украина готова ввести санкции против РФ. Они охватят $2,5 млрд товарооборота

Это сообщение из категории [ Новости Украины ]

В українському уряді готові пропозиції щодо введення торгівельних обмежень щодо імпорту з Російської Федерації, які набудуть чинності у разі введення санкцій з боку РФ.

Як передає кореспондент Європейської правди, про це заявив виконуючий обов’язки міністра економіки Валерій Пятницький у виступі на круглому столі, що організованиу Українською аграрною конфедерацією.

“За нашими підрахунками, можливі торгівельні обмеження які Росія може ввести проти нас, охоплюють товарообіг обсягом близько $3,5 млрд. Тож ми підготували свої заходи, які можуть бути введені у відповідь. Там трохи менша сума, вона охоплює товари на суму $2,5 млрд”, – заявив в.о. міністра.

П’ятницький очікує, що у разі введення торгівельних обмежень з боку РФ найбільших збитків зазнає український аграрний бізнес.

“В той самий час, аграрна заборона з нашого боку практично не вдарить по Росії. Найбільша стаття (імпорту з РФ) в харчовому секторі – кава та чай”, – зазначив він. Через це, за словами керівника Мінекономіки, українській пропозиції щодо санкцій стосуються перш за все нехарчової групи товарів.

Валерій Пятницький підкреслив, що український уряд сподівається уникнути необхідності введення обопільних санкцій.

“Наша готовність ввести обмеження у відповідь має застерегти Росію від введення санкцій”, – заявив він.

Як відомо, Росія вже ввела низку обмежень щодо імпорту українських товарів. Водночас, в Москві погрожують подальшими обмеженнями, зокрема, скасуванням режиму вільної торгівлі між Україною та РФ.

Джерело: pravda.com.ua

Я удивляюсь… Мы должны были бы уже давно ввести санкции против фашистов из Кремля. Хватит кормить фашистов, которые оккупируют наши земли  и убивают наших людей. У них продуктов своих нету, если страны ЕС, Украина и Белоруссия перестанут продавать еду нищей России, то там быстро начнутся голодные бунты.

Так же, правительство должно было сразу найти все коммерческие структуры бывших воров и национализировать их, деньги отправить в бюджет и выделить военным и переселенцам! Хватит лохматить бабушку, начинайте работать!

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 665 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий