Фігуранти антикорупційних розслідувань очолили 5 парламентських комітетів

Это сообщение из категории [ Новости Украины ]

П’ять комітетів Верховної Ради України очолили народні депутати, що є фігурантами журналістських антикорупційних розслідувань.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич очолив Комітет з питань транспорту та зв’язку. Про його імовірну причетність до корупційних схем на «Укрзалізниці» нещодавно повідомляли журналісти програми «Наші гроші». Крім того, за даними ЗМІ, фірми братів Дубневичів неодноразово були помічені в участі у конкурсних торгах з фіктивною конкуренцією.


(Что бы увеличить изображение, нажмите на него)

Комітет з питань соціальної політики та праці відійшов Людмилі Денісовій (Народний фронт). Пов’язана з нею компанія ТОВ “Медіа фільм” начебто отримувала частину прибутків від оплати посередницьких послуг Спецоператора звітності. У 2009 р. Державна податкова адміністрація змусила платити за ці послуги всіх підприємців, які складали звітність в електронному форматі.

Сергій Пашинський із Народного фронту став головою Комітету з питань національної безпеки і оборони. У 2010 р. він начебто сприяв рейдерському захопленню фабрики «Житомирські ласощі».

Миколі Мартиненку, також депутату від Народного фронту, дісталась посада голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. За матеріалами газети «День», у часи перебування на посаді Прем’єр-міністра України Віктора Ющенка компанія «Бринкфорд», пов’язана з Мартиненком, стала основним оператором НАЕК «Енергоатом» у роботі з векселями, здійснювала постачання ядерного палива на українські АЕС, а також відправляла відпрацьоване паливо на переробку в Росію. За інформацією видання, після оплати поставок на 250 млн. доларів на українські АЕС було доставлено палива лише на 50 млн. доларів.

Крісло голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму посів Артур Палатний (БПП). За даними розслідування Slidstvo.info, Артур Палатний є власником стриптиз-клубу «Ріо» в Києві. Клуб було звинувачено у несплаті податків на суму близько 2 млн грн., однак справу закрили, оскільки прокурор відмовився підтримувати державне обвинувачення. Також, за матеріалами розслідування, в 2013 р. у клубі «Ріо» було знайдено велику партію алкоголю без акцизних марок, проте 4 березня 2014 р. слідчий відмовився продовжувати розслідування, оскільки алкоголь начебто належав не клубу, а третій особі.

Водночас, імен голів трьох комітетів – комітету з питань будівництва, містобудування і житлово комунального господарства, голови комітету з питань регламенту, комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності – у документі не вказано.

Нагадаємо, раніше двоє фігурантів антикорупційних розслідувань отримали посади в уряді. Валерій Вощевський став віце-прем’єром, а Павло Петренко очолив Мін’юст.

Джерело: chesno.org

Фігуранти антикорупційних розслідувань очолили 5 парламентських комітетів

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 898 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий