Навчання у Франції. Розповідь про навчання у Франції.

Это сообщение из категории [ Щоденник ]
Навчання у Франції. Яке навчення у Франції
Навчання у Франції. Розповідь про навчання у Франції.

Розповім про навчання у Франції. Зараз я навчаюся в прем’єр – передостанній клас школи. Ми маємо такі предмети: французька мова (розбір творів, граматика, художні прийоми, тощо) 3 години на тиждень. Історія-географія (шоб знати де ти жевеш, чому ти живеш саме так, а не інакшим способом, хто ворог, друг брат, хто такі ліві, праві й ще багато чого, що має знати здоровий громадянин своєї країни), також 3 години на тиждень. Біологія, 1 година на тиждень, на рівні (гучна музика – вухо плак плак; спекотно – водичка буль буль й хмарка).

Фізика одна година – на тому ж самому рівні. Громадянська освіта, одна година на два тижні, чисто дебати на якусь політичну тему. Обов’язкова англійська мова. Обов’язкова друга мова на вибір(німецька, іспанська, на жаль російська, латинка, стародавня грецька).

Можна взяти третю, але то вже за бажанням. Далі ти обираєш три спеціальності з такого переліку: математика, інформатика, англійська, геополітика, економіка, фізика, біологія, ще щось, але я вже не пам’ятаю. Тобто математику, ти в 11-12 класах можеш навіть не вивчати.

І цього достатньо щоб не зайобувати дітей. Так, математика вивчається в молодших класах(1-10), але на дуже низькому й легкому рівні, бо няні математика не потрібна. Ви логічно можете поставити запитання, тобто французи тупі? – ні. По-перше, вони освідченні громадяни, що знають історію. По-друге, після школи ти можеш піти на два роки в клас препа(préparatoire – підготовчі класи). Це два роки тебе накачують математикою, фізикою, філософією й іншими науками, роблять з тебе мегалюдину. Але це ЗА БАЖАННЯМ. Тобто ти хочеш бути розумним, розумієш, що хочеш піти працювати в науку – ти обираєш складний шлях в два роки, але потім в університеті тобі буде НАБАГТО легше.

Міксування класів. Кожного року, тобі змінюють клас. Тобто вимагають від тебе розвитку навички комунікації. У класі, діти мають різні спеціальності, тобто й протягом тижня діти бачать різних дітей з якими мають також подружитися, спілкуватися. Тут немає поняття, що школа друга сім’я, ні – ви однокласники не більше. В додачу до цього – дуже багато спільних проектів. Зробити відео, підготувати презентацію, виступ, все в групі. І ця навичка, насправді, більш важлива, ніж інтеграл.

Університети

Багато безкоштовних шкіл, університетів, навіть для іноземців, бо Франції цікаво, щоб в них навчалися розумні люди, а потім робили їм економіку. Також, багато різних стипендій, соц. виплат тощо.

Найцікавіше, це французьке законодавство для компаній та студентів. Протягом 4-5 курсів, студенти мають влаштовуватися в компанії для стажу. Французьке законодавство написане так, що якщо компанія винаймає студента, то вона може платити мінімалку, але вона звільняється від Деяких податків, тому їм це вигідно. Проте вони не можуть просто найняти, щоб він сидів. Вони вводять «нового працівника» в курс справ, що і як працює, навчають його. Для студента це портфоліо, досвід з реальних компаній та ситуацій, для компаній – дешева робоча сила та звільнення від деяких податків.

На завершення про навчання у Франції.

Ще одна річ, що мені сподобалася. Протягом прем’єра, діти обирають собі професії на спеціальних сайтах. Також школи й універи організовують форуми професій. Тобто ти приходиш, є майже всі професії й люди з універів та компаній. Розповідають, як і що працює, що ти робитимеш та як до цього дійти. Отак, я вважаю, що ця система набагато краща за українську.

Прочитав у відповідях, що незнання математики призводять до б2б та ммм. Я розкажу, як у нас проходить урок англійської мови. По-перше, вчитель та діти спілкуються ТІЛЬКИ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ, що вже для мене було дивно. По-друге, ми не йдемо тупо по підручнику, ні.

Вчителька обирає тему, готує презентацію, печатає папери для нас й ми вивчаємо цю тему(словник + граматика, іноді на слух, іноді читання). Наша перша тему була fake News. Вивчали ми її по карикатурах, екскурси в історію, навчалися, як аналізувати інформацію.

Цю тему проходять на всіх уроках англійського, іноді по декілька разів. І мені здається, що це більше допоможе не попастися на ммм ніж інтеграл) Ми мали також й інші теми(права жінок, герой нації, тощо). Досить інтерактивно, тобто є бажання навчатися, корисно.

Також у кінці кожної теми, учні готують презентацію, чи відео на цю тему. Тоді вчитель упевнений, що дитина зрозуміла тему.

Назва статті: Навчання у Франції. Розповідь про навчання у Франції.

Автор. Twitter: @dobbikov

Читайте також: Чому скисає молоко?

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 795 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий