Вилка для Порошенка: не талановитий бізнесмен чи брехун?

Это сообщение из категории [ Политика ]

Час читання до 7 хвилин.

Вилка — шаховий термін, який означає позицію, в якій декілька фігур одного гравця знаходяться під боєм фігури іншого гравця.


Наразі я хочу дуже швидко розвінчати на прикладі «Кондитерської корпорації Рошен» той міф, що деякі люди (не дуже обдаровані інтелектом), вважають Порошенка талановитим бізнесменом. З нище наведеного вийде, що Порошенко, або не талановитий бізнесмен, або брехун. Готові? Поїхали.

І так, Порошенко під натиском суспільства повідомив що передав свій бізнес у «сліпий траст».

Сліпи́й траст (англ. blind trust) — це траст, в якому довірені особи, а саме опікуни або ті, хто отримав довіреність, мають повну свободу дій щодо активів, а одержувачі вигод не мають ніякої інформації про активи трасту і не мають права втручатися у роботу довірених осіб.

Давайте подивимося що сталося з «Кондитерською корпорацією Рошен» за часи президентства Порошенка, тобто коли нею керував «сліпий траст», а не талановитий бізнесмен Порошенко.

Чистий прибуток дочірнього підприємства “Кондитерська корпорація Рошен”, яка об’єднує всі активи кондитерської компанії Roshen, у 2017 році склав 2,3 мільярди гривень. Тоді як у 2013 році цей показник становив 1 мільярд гривень. Про це йдеться у статті Слідства.Інфо Свято подвійного прибутку.

Слідство.Інфо з власних джерел отримало фінансові звіти дочірнього підприємства “Кондитерська корпорація Рошен”, яка об’єднує активи кондитерської компанії. Бенефіціаром цього підприємства є президент Порошенко. Фінансові звіти свідчать –  за роки президентства Порошенка прибуток його кондитерської корпорації зріс у 2,3 рази.

Фірмові магазини «Рошен» почали масово відкриватись у 2015 році

Та це ще не все. Одразу після того, як Петро Порошенко став Президентом України, почала активно розвиватись мережа фірмових магазинів його кондитерської компанії. Перший фірмовий магазин «Рошен» з’явився у Києві в 2008 році. Вочевидь, бізнес-модель спрацювала. Так, станом на вересень 2013 року фірмових магазинів «Рошен» було всього 10, у червні 2014 року у корпорації «Рошен» було 18 власних торгових точок, а у червні 2017 – вже 43.  При цьому тільки в Києві в 2015 році з’явилося близько 30 нових магазинів – це більше, ніж за весь попередній час існування «Рошену».

Окрім Києва, Рошен має свої фірмові магазини й у Львові (4), Вінниці (4) , Одесі – (3), Харкові  (5), Борисполі (1) та у Броварах (1).

Прикметно, що мережа фірмових магазинів найактивніше розширювалась саме у 2015-2016 роках. До прикладу, у Львові перший фірмовий магазин «Рошен» відкрився 13 жовтня 2015 року. За півроку у Львові працювало уже чотири фірмових магазини. При цьому два з них – у центральній частині міста.

І так, що виходить? Коли «талановитий бізнесмен» Порошенко передав «Кондитерську корпорацію Рошен» в сліпий траст, то її прибуток виріс в мінімум 2,3 рази (це тільки станом на 2017 рік). А кількість магазинів зросла з 10 (станом на вересень місяць 2013 року), до 43 (станом на червень 2017 року), тобто більше ніж в три рази. Ось вам і весь «талановитий бізнесмен».

І ви після цього думаєте, що він може підіймати економіку цілої країни? Коли не спроможний ефективно вести власний бізнес. Виходить, що в «сліпому трасті» набагато талановитіші бізнесмени, в разів так 5 кращі ніж Порошенко.

Ну, або Порошенко вкотре всім збрехав й не передавав «Кондитерську корпорацію Рошен» в «сліпий траст», а такий ріст корпорації пов’язаний тільки з тим, що Порошенко на посаді Президента України займається розвитком свого бізнесу й власного збагачення. Це не перша брехня Порошенка й не остання. Вам подобаються брехуни? Подобається коли вам брешуть? Брехун може бути президентом? Вочевидь ні.

Але я можу гарантувати що тут 2в1. А саме, Порошенко ніколи не був й не є талановитим бізнесменом, а збрехав щодо передачі «Кондитерської корпорації Рошен» у сліпий траст. Зростання прибутку й магазинів Рошену пов’язане тільки з тим, що Порошенко президент України.

І ці дані ще без тих фактів, як увесь державний апарат пропихує Рошен на міжнародні ринки (в інші країни).

Оцінити:
ФигняОтлично (+2 рейтинг, 2 голосов)
Завантаження...
Популярність: 2 451 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий