Передвиборча програма Зеленського. Коментарі та пропозиції

Это сообщение из категории [ Щоденник ]
ЗЕ! Команда лого, logo png

Окей, не знаю чи хтось буде це читати (багато літерок), але свою справу я зроблю. Це те, що спрацює, це те, що зробить Україну успішною. Але спочатку пробіжимося по програмі Зеленського з короткими моїми коментарями.

Народовладдя через референдуми.

Така система працює у Швейцарії. Предметно не вивчав, але ми знаємо рівень життя тих людей й які місця країна займає в світових рейтингах в різних рубриках. Але, важливі відмінності:

  • Швейцарія – позаблокова країна.
  • У Швейцарії достатньо високий рівень життя, та, можливо, рівень освіченості людей. Тобто, вони досягли певного рівня життя й тепер можуть дозволити собі вирішувати питання на референдумах. Для прикладу, в нас війна, спад економіки, яка потребує реформування та інвестицій. І якщо людям запропонувати: «Давайте рік-два профінансуємо в економіку більше, чим, наприклад, в пенсії і т.д., то, потрібно розуміти, що люди не тільки втомилися від цього всього, але й хочуть все і відразу, тому, відмінять такі рішення. Хоча, в перспективі ці рішення будуть вірними.
  • У Швейцарії працює закон й не має сепаратистів та окупованих територій. Для прикладу, багато сепаратистів мешкає в Україні, які будуть заважати нормально працювати системі народовладдя через референдуми. Також, потрібно зрозуміти яке місце в цьому будуть відігравати окуповані території ОРДЛО та Крим.

Ще важливий момент, нещодавні вибори в США показали, як легко можна маніпулювати людьми через соціальні мережі. А також, прямо втручатися в систему виборів. Звідси випливає, що народовладдя через референдум (Інтернет), має відбуватися так, щоб було неможливо зламати систему.

Тому, загалом це гарна ідея й має таке бути, але я не впевнений що наразі це буде вірний крок, виходячи з ситуації в якій опинилася наша країна, та рівню освіченості людей.

Людина – вища цінність! та Справедливість і Рівність усіх перед Законом

Все вірно, особливу увагу я б хотів приділити справедливості. Адже, без справедливості нічого не буде. Коли закон не один для всіх, коли злочинці не несуть відповідальність за свої злочини – діла не буде. Потрібно покарати всіх, хто грабував та нищив Україну за всі роки. Якщо такі втекли – дістати їх любими способами. З конфіскацією всього награбованого. Закон має бути один для всіх й на початку, доволі жорсткий. Бо, щоб всі зрозуміли, що «Людина та її життя – вища цінність» потрібен час й допомога, через певні важелі. Для прикладу, не думайте що в ЕС чи США, люди настільки культурні й не викидають сміття на вулиці із-за свого виховання чи т.д. Не всі і не відразу. Там дуже великі штрафи за таке. Тому люди фінансово думають: «Якщо я викину, то заплачу штраф в пару сотень баксів, ну його, викину у смітник». Тобто, щоб щось стало нормою – потрібен час та дисципліна.

Безпека Людини. Безпека Країни

Також все вірно, насправді багато писати про кожен пункт, там дуже багато нюансів. Але, важливо зрозуміти, що перше за все розраховувати потрібно на себе. Тільки якщо ми самі станемо сильними, тоді з нами будуть рахуватися – на жаль саме так влаштований зараз світ. Он ЕС не може ніяк заборонити будування московитам їх газо-транспортну систему в обхід України, бо вони частково куплені (про ООН взагалі мовчу). Список дружній Україні країн є, серед них найбільші це Литва та Канада, далі США, Великобританія й т.д.. Але потрібно вибудовувати дружню політику та дипломатію з усіма не ворожими нам країнами.

Заможний громадянин – заможна держава

Також все чудово, питання економіки дуже велике, так все й не розпишеш J Але, давайте наведу приклад Німеччини. Насправді економіка Німеччини, яка є флагманом ЕС – це економіка орієнтована на експорт. Якщо показник експорту країни впаде, тобто, якщо багато країн перестануть імпортувати німецькі товари, то їх ВВП дуже швидко здується. Це каже про те, що першочерговим є реалізація товарів та послуг в середині країни – це важливіше чим працювати на імпорт. Якщо казати про імпорт, то потрібно робити власні бренди, та імпортувати їх в інші країни, як готовий продукт (як кажуть з доданою вартістю), а не просто ресурси… (ліс, надра й т.д). Наприклад, ми вирубуємо ліс, вивозимо кругляк в Італію за копійки, а потім завозимо з Італії меблі (з нашої деревини), за ціну в 100 разів більшу чим вивезли деревину.

Насправді, для економічного зростання саме України – потрібно щоб імпульс дала сама держава (створення заводів, підприємств тощо). Бо, якщо орієнтуватися тільки на великих зарубіжних інвесторів, які прийдуть в Україну, то із-за конкуренції та ситуації, що склалася, ніякої Української продукції може й не бути. Будуть великі світові бренди, які будуть виробляти продукцію в Україні і все.

Не боротьба з корупцією, а перемога над нею

Все так, саджати з конфіскацією. Дуже жорстко й систематично. Навіть, якщо корупціонер має сім’ю, яка свідомо користувалася краденим – вони також мусять за це відповідати й бути покараними як співучасники злочинів. Тему можна розвивати довго…

Здорова та освічена нація

Все так, в кінці ще напишу головну думку для покращення всіх пунктів програми.

Комфортна країна – Так.

Електронна країна – Так.

Тепер важливі речі, від яких потрібно відштовхуватися. Це не всі, але ж не десертацію пишу)

1). Справедливість – дуже важлива складова, без неї нічого не буде, про це я писав, пишу й буду писати. Для початку беремо в приклад Ізраїль. Всі, хто наніс шкоду Ізраїлю та її громадянам будуть знайдені в любій точці світу. Для цього вони створили «МОССАД». Ізраїль не піде на поступки нікому в питаннях своєї цілісності та захисту своїх громадян. Навіть коли ізраїльського військового беруть у полон, по інструкції він повинен розповісти загарбникам все, що ті питають – це все для того, щоб він лишився живий. Бо життя там має найвищу цінність.

2). Наразі не потрібно вигадувати велосипед (хоча їх вигадують й досі), є купа країн з різними економіками, реформами й т.д. Потрібно провести аналіз успішних країн в кожному їх напряму, вибрати найкраще для нас, яке легко адаптується під наші умови та менталітет, та відразу запроваджувати ці норми. Вже далі їх можна буде корегувати й покращувати. Для прикладу, хочете Електронну країну? Дивимося досвід Естонії (яка обігнала Німеччину за рівнем доступу до інтернету, та електронної взаємодії з державою), допрацьовуємо, стандартизуємо та впроваджуємо.

3). Країні потрібні реальні реформи. Реальні реформи не робляться дуже швидко. Проблема в тому, що абсолютна більшість людей не розуміє взагалі що таке реформа. Та 99% не знають як вона робиться. Колись я наштовхнувся на статтю, де людина близька до того, написала як взагалі відбуваються реформи в Україні. Якщо ви хочете розуміли що таке реформа, як вона робиться, та чому в Україні не має реформ, я дуже рекомендую почитати цю статтю. Це займе у вас до 20 хвилин, але ви реально будете розуміти що відбувається. Стаття зветься: «Чому реформи Порошенко погаснуть, так і не засяявши або Як здійснюються реформи в деталях». До речі, стаття була написана 2014.10.10. Автор: Олександр Скіфський

Посилання: https://trancefm.cyberpe.org/2018/12/29/yak-zdijsnyuyutsya-reformi-v-detalyax/

4). Інформаційна політика. Дуже важлива складова для країни в цілому, вже не кажучи про наші реалії й гібридну війну з мокшами. Вірно побудована інформаційна політика не тільки має допомагати та інформувати людей про все важливе й нове. Вона також має інформувати інший світ про Україну та формувати гарний імідж України на світовій арені (не брехливий, не фейковий, а реальний).

Можливо далі буде. Дякую що прочитали.

Посилання на повну передвиборчу програму Зеленського: https://program.ze2019.com/

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 2 151 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий