Історія з визнанням агресії, окупації і “реінтеграцією”.

Это сообщение из категории [ Политика ]

Розкажу вам трохи історію з визнанням агресії, окупації і “реінтеграцією” (із Twitter`у).

Перший проект про окуповану територію був зареєстрований саме депутатами Самопомочі в грудні 2015 року. https://t.co/JemNOEF0GY

Його від початку блокувало БПП і НФ, бо визнання частини Донбасу окупованою територією порушує “Мінські домовленості”. Іншим аргументом проти проекту про окуповану було те, що в ньому немає процедури відновлення суверенітету над звільненими територіями.

Другий проект про тимчасово окуповану територію теж подала Самопоміч і окремі депутати з НФ, БЮТ і Шухевич. https://t.co/UhxSY8MesL

На відміну від першого він мав ще три розділи: які визначали як діє влада коли ми звільняємо територію: воєнний стан на рік, роззброєння, поступове відновлення органів місцевого самоврядування аж до участі в виборах Президента і ВР, люстрація колаборантів, які не воювали.

Проти нього теж було майже все БПП і лідери НФ. Підтримувала його частина групи Парубія.

Десь на початку 17-го року до блокування проекту активно долучилося МінТОТ, особливо Тука, ОБСЄ, структури ООН і багато ГОшок.

Основні претензії ГОшок: Територія не окупована, а під ефективним контролем РФ, Україна має платити пенсії, безкоштовно постачати світло, Воду, платити Газпрому за спожитий там газ, не перешкоджати торгівлі з окупантами і дозволити ввезення продукції подвійного призначення: Ліс, цемент, хімікати і навіть промислову вибухівку, бо це – гуманітарні потреби населення). Ті ж буд. матеріали потрібні для бліндажів.

Проект був в комітеті місцевого самоврядування (найадекватніший комітет теперішнього скликання), але більшість там в НФ і БПП. Вони ж не хотіли його приймати, але й відхиляти було стрьомно, бо він був розкручений, тому створили робочу групу для доопрацювання.

Десь місяць його активно доопрацьовували представники всіх держ. органів, спеціалісти з міжнародного права і ГОшки. Всі крім АП. Особливо був проти Тука, який казав, що Самопоміч хоче відрізати визнанням окупації Донбас як гангрену. І що це не окупація. Так само сильно верещали ГОшки, які переважно складались з ватних ліваків. Особливо відзначався “ВостокСОС” і УВКБ ООН.

Доопрацювали і винесли на комітет. І тут ті ж БППшники і НФ, які створили робочу групу сказали, що його не можуть зареєструвати від неї. Тобто комітет, який створив робочу групу відмовився реєструвати результати його роботи, бо це ніби-то суперечить регламенту.

Тоді О. Сироїд запропонувала лідерам БПП і НФ підписати проект робочої групи першими, щоб не казали,що це піар Самопомочі.Ті відмовились. Тоді проект робочої групи зареєстрували наново. Тепер його підписали крім Самопомочі, БЮТ, РПЛ і Парубієва частка НФ. Депутати комітету самоврядування з НФ не хотіли мазатись відхиленням проекту, тому вмовили Парубія розписати його на комітет Пашинського.

Парубій віддав його в комітет Пашинського, де більшість відверті дегенерати з тих же БПП і НФ. І їх ніщо не стримувало його відхилити.

До цього проекту подали ще 2 альтернативні, які були з нього списані, різниця була в тому, що нам приписували обов’язок платити пенсію.

На розгляді проекту в комітеті Пашинського був треш. Вінник казав, що проект дозволяє вибори ордло,хоча він їх забороняє на час окупації. Що Самопоміч хоче займатися будівництвом на окупованій території, тому хоче, щоб проект розглядав комітет державного будівництва). Не менші дурниці морозили Пашинський, Чорновол, Береза і Савченко. В ході суперечки Сироїд сказала, що визнання окупації дасть змогу Прийняти рішення про застосування ЗСУ в тому порядку, як це визначає Конституція – для відсічі збройній агресії.

З точки зору права зараз ЗСУ воює в мирний час на своїй території-це ознаки громадянської війни, а солдат судять за правом мирного часу. Щоб легалізувати застосування ЗСУ треба визнати агресію, окупацію і щоб Президент прийняв таке рішення, яке затвердить Рада.

Пашинський перекрутив слова Сироїд, наче вона сказала, що солдати не мають права захищати свою країну. Що це риторика Кремля. Ще Пашинський стверджував, що армія воює за його наказом з 14-го року і що він ніколи не дозволить визнати окупацію.

Проблема в тому, що в нас вже судять військових за законами мирного часу. Прикордоннику 2 інстанції дали 13 років за те, що стріляв за наказом командира по машині, яка проривалась повз блокпост біля Маріуполя і вбив цивільну, яка в ній була. Чоловік загиблої давав свідчення суду в режимі відеоконференції з Ростова. Зупиняли машину, бо вона мигала фарами в сторону моря і їздила біля наших позицій.

Сироїд сказала, що судять сержанта Марківа з бату Кульчицького в Італії за тими ж законами мирного часу. Пашинський відповів, що його судять, бо він громадянин Італії (тобто він відмовився від свого солдата). Насправді Марківа звинувачують у вбивстві з особливою жорстокістю ватних журналістів з Італії і рахи, які загинули від мінометного обстрілу перебуваючи на позиціях орків біля Зевскераміки в Слов’янську. Наше МЗС на нього призабило, консул був аж два рази за декілька місяців. В італійській пресі з хлопця зробили маньяка.

Після цього скандалу комітет Пашинського проект відхилив і тут же БППшники почали казати, що Президент подасть проект про реінтеграцію. Спочатку проект про реінтеграцію писався в РНБО, але Президент його віджав і далі ним займався Єлісєєв з МЗС та інші персонажі Мінська.

Спочатку його приховували за грифом “таємно”. Там не було визнання окупації. Тільки факт агресії і операція з оборони замість АТО. Потім в нього додали частину щодо визнання окупації без дат її початку і віддали визначення меж окупованої території Міністерству оборони.

Наказ Міністерства оборони обов’язковий лише для самого МО і підпорядкованих йому структур, для Кабміну, Ради і Президента – ні). В Президентському проекті створюється об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, який командує всіма силовиками в районі бойових дій, а ще цей ще оперативний штаб ЗСУ визначає якими товарами можна торгувати з окупантами. Саме для відновлення торгівлі з орками опер штаб записали в закон. Його можна створити і зараз бо він вже є в законах Про ЗСУ і оборону.

В проміжній версії проекту Порошенка були повноваження застосовати деякі заходи воєнного стану за межами території, де він введений. Наприклад воєнний стан введений в Донецькій області, а Президент може заборонити проводити масові акції в Києві. Ну вирозумієте. Також там було повноваження розпускати органи місцевого самоврядування за межами зони дії воєнного стану. Це такий привіт Садовому.

Від таких повноважень офігели навіть “західні партнери”, тому трошки злили проект політикам. Через те, що такі повноваження загрожували багатьом мажоритарникам, які вклали бабло в мерів і ради їх довелось виключити.

Ще там в прикінцевих положеннях було продовження дії закону про особливий статус ОРДЛО на 1 рік. Саме заради цієї норми і затівався цирк. Цієї норми хочуть і “західні партнери”, і рашка, і сам Президент. Вона потрібна для введення миротворців, які будуть супроводжувати ОБСЄ. ОБСЄ потрібне, щоб створити видимість легітимності процесу виборів в ОДЛО. Термін дії закону 1 рік теж не випадковий.

Як ви вже помітили, рейтингів партій і кандидатів в президенти вже рік ніхто не публікує, бо Порошенко в 2 турі виграє тільки в Бойка. Саме Бойка вирішили виводити в 2-й тур, як в 99-му Кучма виводив завідомо програшного Симоненка. Щоб Бойко вийшов – треба голосів ОРДЛО. Крім того, всі проукри з ОРДЛО побіжать голосувати за миротворця Порошенка, вата – за Бойка. Ще в ОРДЛО є десь 1 млн мертвих душ. Ці мертві душі можна так само мирно розподілити між ахметовськими ригами і самим Порошенком на найближчих парламентських виборах.

“Західним партнерам” особливого статусу дуже треба, щоб зняти з рашки санкції і далі нормально торгувати, тому вони в обмін закрили очі на імітацію “перезавантаження” Верховного Суду, на жахливі процесуальні кодекси і на зовсмі маленьку корупцію і безпрідєл.

Тобто Президенту проекту про реінтеграцію було треба для відновлення торгівлі з орками і отримання голосів на виборах від ОРДЛО. Сама торгівля і легалізація орків би через Раду не пролізли, тому його “загорнули” в обгортку визнання кацапської агресії і окупації.

Риги не можуть голосувати за визнання агресії, а НФ не хоче за особливий статус, бо втратить статус партії-війни. Тому проект розділили. За проект про реінтеграцію, де є відновлення торгівлі через оперативний штаб ЗСУ мали голосувати НФ і Ляшко, бо ж великі патріоти. А за проект про продовження особливого статусу має голосувати Опоблок, Відродження, Воля Народу і БПП. От так вони нас хотіли “розвести”.

Так як Самопоміч активно піднімала тему відсутності рішення про застосування ЗСУ, його вирішили вписати в проект про реінтеграцію, Цим законом ВР дає згоду на рішення Президента про застосування ЗСУ. Але самого рішення не існує, тому ВР насправді нічого не затвердить.

Це голосування би активізувало радикальний протестний електорат, який пішов би до опозиції, тому відправили протестувати Білецького, Тому він сьогодні в Раді був активніший ніж за попередні 3 роки в сумі. Те, що Білецький належить Авакову, мабуть, вже не секрет. Тим більше, Білецький потенційно може очолити протест і навіть спробувати захопити владу. Ця ідея Турчинова і Авакова ніяк не покидає.

Такий поспіх з прийняттям проекту теж не випадковий, 18 жовтня закінчується дія закону про особливий статус ОРДЛО. Якщо він помре, То вже не воскресне, а санкції зняти не зможуть, бо рашка нікуди не ділась. Тоді до всіх дійде, що Мінськ – тупа здача України.

Тому варіантів з днем голосування було не багато, 17.10 в останній день хоч і пленарний вівторок, але там мітинг опозиції. Це стрьомно. Наступний тиждень не пленарний, а по п’ятницях в Раду ніхто не ходить, тому лишався тільки цей четвер, як день для голосування. В середу день комітетів, тому його зареєстрували саме вчора після обіду. Комітет мав його розглянути ще вчора, але в них сталась аварія.

Самопоміч знала, що реєструвати будуть в середу, тому наперед доробила свій проект і тільки През подав свій-зареєструвала альтернативний. Основний проект розглядається тільки разом з альтернативним. На основний в них висновок комітету був, на альтернативний – ні). Тому довелось переносити розгляд на комітеті з вчора на сьогоднішній ранок.Свобода теж вшарила, що треба вкидавти альтернативні і подала.

НФ планував усунути НГШ, щоб поставити свого, який призначить начальника оперативного штабу ЗСУ і буде контролювати торгівлю з орками. Але щось НФу з усуненням Муженка не пішло і вони почали морозитись, тягнути час і торгуватися з Президентом під видом виключення Мінська. Так вони згаяли час до обіду і змусили Президента спішно вносити доопрацьований проект. Тому в зал він попав тільки в 16-й годині. Саме на ту ж 16-ту годину в Миколаєві мали зняти мера від Самопомочі Синкевича, щоб за великою зрадою ніхто не помітив меншої. Знімали Синкевича голосами тих же БППшників і ригів, тепер місто перейде в співвласність ригів і Бірюкова, він там “смотрящий” від БПП.

Єдина помилка Президента і його технологів в тому, що вони судять по собі і не вірять, що хтось буде битися не за бабло. Тому вірили, що опозиція тільки покричить і нічого робити не буде, а тут несподівано для всіх їм заблокували трибуну. Самі подивіться як їх там рве).

Вожді коаліції від блокування впали в транс і не знали, що робити. Пішли домовлятись між собою, а сказали, що домовились зі всіма. В результаті закрили засідання і зразу прибіг Президент. Не здивуюсь, якщо після зустрічі з ним завтра Герасимов буде виглядати як Барна. Тепер в них 3 варіанти: зганяти депутатів на завтра, робити позачергове засідання на наступному тижні,чи голосувати в день мітингу 17-го.

За будь-якого варіанту зараз буде дико пресувати всіх і влада, і “західні партнери”, і кацапи. Єдиний шанс це зупинити – люди під Радою. Повірте, вони страшні боягузи, коли під Радою 500 людей там вже трохи стрьом, якщо їх буде хочаб тисяч 10, вони не ризикнуть. Щоб людей не було вони будуть шугати терактами, шатунами, можливо, і щось не хороше мутити, але без людей – жопа країні. Можливо, будуть загострення на фронті чи навіть котли, повірте вони підуть на все, щоб втриматись, бо їм навіть тікати нікуди. Так само варто чекати спішного візиту “західних партнерів”, щоб контролювати процес, їхніх погроз.

Тепер трохи про те, як і чому має виглядати закон про окуповану територію. Хто хоче може почитати проект https://t.co/3YnF7utKHB

Визначення агресії є в Конвенції ООН. Засилання нерегулярних банд груп, іррегулярних формувань є актом агресії. https://t.co/gkFduFZzGo

Кацапи фінансують, тренують, забезпечують і керують орками, які діють спільно з регулярною армією, тому – це акт агресії РФ проти нас. Тому всі іррегулярні формування прирівнюються до їньої армі, а отже є окупована територія, тобто територія, яка перебуває під їх владою. Окупація поширюється на ту територію, яку повноцінно контролює окупант. Ефективний контроль – це ознака окупації, а не самостійний стан.

Крим і Севастополь, не анексовані, а саме окуповані. Анексія можлива за 3 умов: 1) закінчення війни 2) переходу території за мирною угодою між сторонами від попереднього суверена до завойовника 3) міжнародного визнання переходу території від однієї держави до іншої.

В нас війна не завершена, ми договору про перехід Криму кацапам не укладали, світ не визнав спробу так званої анексії. Тобто ми маємо АРК і Севастополь, та частину Донецької і Луганської областей, як території з однаковим статусом – окуповані.

Якщо території з одинаковим статусом, то і правове регулювання щодо них має бути одинаковим. Відокремлення Криму є мовчазною згодою на його майбутню анексію. Тим більше, якщо розглядати окупацію обох територій, як один конфлікт, на захист прав цивільного населення в Криму поширюватимуться норми 4-ї Женевської конвенції,якщо розділяти на 2 конфлікти, то в Криму вона вже не діє, бо минув рік від окупації. Тому має бути саме один закон про Крим і окуповану частину Донбасу. Той хто окупував територію і стягує на ній податки, зобов’язаний її утримувати. Тобто платити пенсії, підтримувати інфраструктуру.

Обов’язок держави здійснювати пенсійне і соціальне забезпечення випливає саме з повноважень збирати і розподіляти податки. Тому пенсію і соц забезпечення на окупованій території має всім платити рашка. Тим більше, вона свій обов’язок визнає на ділі і виконує.

Посилання на те, що Україна там має платити пенсію за Конституцією – брехня. Суверенітет, це можливість державної влади управляти своєю територією через Конституцію, закони і підзаконні акти. Окупація – це порушення суверенітету і тимчасовий перехід частини суверенних повноважень і обов’язків щодо території до держави-окупанта. Тобто в наслідок окупації, обов’язок перейшов до кацапів.

Україна може реалізувати свій обов’язок щодо захисту цивільного населення під окупацією тільки через призначення держави-покровительки, держава-покровителька представляє інтереси держави на ворожій та окупованій території. Інших засобів захисту немає. ОБСЄ – це фігня.

Обов’язки України щодо окупованої території обмежуються пропуском вантажів гуманітарки, а саме: їжі, води, засобів гігієни і релігії.

Вибори на окупованій території неможливі, бо вибори – вільне волевиявлення, яке апріорі нереальне під ворожою владою. Визнання угод щодо нерухомості крім спадкування неможливе, бо цивільний договір-вільне волевиялення, дійсність якого неможливо встановити на окупованій території. Крім того, держава не може через суд і примус забезпечити виконання зобов’язань на окупованій території.

Відповідальність, за шкоду завдану агресивною війною несе агресор.

Торгівля з ворогом – це настільки нелогічно, що її міжнародне право не додумалось регулювати). Тут є тільки елементарна логіка.

Торгівля – це процес від якого обидві сторони отримують вигоду, або в рівній мірі, або нерівномірно. Якщо якась сторона отримує більшу вигоду, то вона стає сильнішою за противника. Тому противник, очевидно, її припинить. Якщо рашка торгівлю не припинила – їй це вигідно.

Ну і на кінець елементарні речі. Україна не може обмежити виїзд своїх громадян з окупованої території, але може встановлювати режим перетину лінії фронту, тобто обмеження щодо часу та місця (тобто, тільки через КПВВ). Україна теоретично може заборонити в’їзд на окуповану територію, але це тільки перенаправить потік людей через треті країни, наприклад, Білорусь, рашка, Луганськ, в результаті, держава втратить можливість контролювати хто туди їде, що не вигідно. Але держава має заборонити туди їздити службовцям, які впливають хоча б на її рішення на місцевому рівні, бо їх можуть взяти в полон, а такі особи дорогі при обміні, чи завербувати.

Рух транспорту через лінію фронту несе загрозу його використання для нападу чи для розвідки, тому він має бути максимально обмежений.

В принципі все це є в проекті, яким вас два роки лякають, що він “відріже” Донбас. https://t.co/3YnF7utKHB

За два роки і декілька версій цього проекту, його суть змінилась десь на 10 %. Бо війна однозначне і найбільш описане явище.

Загалом, його можна голосувати за основу і в цілому, але хай би вже був повноцінний процес, хай всі бачать, хто за що.

Інформація взята із Twitter`у.

Оцінити:
ФигняОтлично (+1 рейтинг, 1 голосов)
Завантаження...
Популярність: 3 052 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий