На Дніпропетровщині СБУ затримала диверсійну групу

Это сообщение из категории [ Новости Украины ]

Служба безпеки України у результаті спецоперації не допустила проникнення на територію Дніпропетровської області диверсійно-підривної групи озброєних бойовиків «ДНР» т.зв. підрозділу “Беркут-СМЕРШ”, які мали завдання вчинити низку терористичних актів та диверсій.

На блок-посту поблизу м. Першотравенськ співробітники СБУ затримали ватажка незаконного воєнізованого угруповання «Беркут-СМЕРШ» громадянина України «Б», на прізвисько «Куба» та бойовика спецпідрозділу терористів «Призрак» т.зв. «ЛНР» на прізвисько «Хаттаб». Для незаконного в’їзду в Дніпропетровський регіон зловмисники сховалися серед великих пакунків та коробок у мікроавтобусі, який нібито перевозив біженців із зони АТО.

Готуючись до вчинення злочинів на Дніпропетровщині, бойовики збирали інформацію про розташування блокпостів, їх охорону, підбирали конспіративні квартири для переховування, визначали маршрути пересування до місць скоєння диверсій та завчасно орендували у місцевих мешканців автотранспорт.

За злочинним планом спільники зловмисників мали отруїти українських військовослужбовців для безперешкодного перетину блок-постів бойовиками з великою кількістю зброї.

Затримані брали участь у збройних нападах на позиції українських військових, тероризували мирних людей. За наявними даними «Куба» безпосередньо причетний до викрадення людей на тимчасово контрольованих бойовиками українських територіях, катувань та розстрілів полонених військовослужбовців ЗС України.

Під час захоплення диверсанти чинили збройний опір співробітникам СБУ.

У зловмисників правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї: АК-74, АКМ, СВД, дві гвинтівки, засоби безшумної стрільби, гранати, детонатори та велику кількість набоїв різного калібру. Зброю бойовики перевозили у спеціальній схованці, облаштованій у фортепіано.

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 624 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий