Любі мажоритарники Порошенка-1

Это сообщение из категории [ Политика ]

Найбільш цинічні випадки зливу мажоритарних округів «Блоком Петра Порошенка»: Коломойський, Єрємєєв, Пінчук, Калетник, чоловік Королевської, донецькі.
Цей перелік побудовано на простій тезі. Зараз лише у «Блоку Петра Порошенка» (БПП) є рейтинг, який здатен допомогти мажоритарному кандидату. Тобто отримання «ярлика» від пропрезидентської партії може зробити переможцем більш-менш розкрученого кандидата.

Відтак факт відсутності у окремих округах кандидатів від БПП, висунення занадто слабких персонажів або потенційних клієнтів люстраційного органу ми розглядаємо як зраду виборців. Виборців, які на Майдані змусили Януковича втікти, чим звільнили крісло, нині зайняте Порошенком.

Ми навмисно не будемо розглядати тут питання які «ковальчукі-кононенки» за які суми аргументів зливали округи, оскільки не володіємо документами. Також ми опустимо округи, де є сильні кандидати від колег по антиянуковичевській опозиції зі «Свободи», «Народного Фронту» чи «Батьківщини».

калетникиОкруг №16 (Вінницька обл., Ямпіль). Дивовижно, але БПП примудрився не виставити нікого у рідній Порошенку області та ще й по округу, де два роки тому балотувався його батько (знявся до виборів чи то через погане здоров’я, чи то через небажання конфліктувати з сімейством Калетників). Враховуючи наявність у списку з 22 кандидатів лише одного розкрученого прізвища – нардепки Оксани Калетник – ризикнемо спрогнозувати перемогу цієї самовисуванки. Колишня комуністка є племінницею «регіонала» Григорія Калетніка та екс-голови януковичевської митниці Ігоря Калетника. І звісно вона голосувала за пакет російсько-диктаторських законів 16 січня, після яких на Майдані почалась велика кров.

Округ №20 (Волинська обл., Горохів). Від БПП йде Володимир Бондар, заступник директора фірми «Луцькі комунальні системи». Цього менеджера висунули проти нардепа Сергія Мартиняка, який два роки тому вже вигравав мажоритарку саме у цьому окрузі. Від «Батьківщини» тут йде Роман Карпюк, який на тих виборах ледь не виграв у Мартиняка. Однак про системний злив з боку БПП свідчить те, що Мартиняк входить до групи Ігоря Єрємєєва «Суверенна європейська Україна» та два наступні округи.

еремеев мартиняк
Округи №21 (Волинська обл., Ковель) та №23 (Волинська обл., Маневичі). Тут від БПП взагалі нікого, а самовисуванцями йдуть нардепи відповідно Степан Івахів та Ігор Єрємєєв – два співвласника групи «Континіум», яка примудряється пиляти мільярди на паливних тендерах при усіх прем’єрах-президентах, демонструючи свою договороздатність.
Округ №24 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП нікого, зате самовисуванцем є нардеп Яків Безбах (Партія регіонів), який голосував за закони 16-го січня і робив кар’єру у «Інтерпайпі» Віктора Пінчука. Нагадаємо, цей олігарх володіє телеканалами СТБ, ICTV та «Новий», на яких зараз повно реклами Порошенка.

Округ №26 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП йде Андрій Денисенко, одна з правих рук лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, якого вважають одним із людей Ігоря Коломойського. Жоден з діючих нардепів по цьому округу йти не ризикнув.

денисенко ярош куприй
Округ №27 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП нікого, зате є самовисунутий заступник Коломойського по Дніпропетровській облдержадміністрації та парник «Привату» Борис Філатов. І жодного діючого нардепа.

Округ №29 (Дніпропетровська обл., Ювілейне). Від БПП йде активіст Віталій Купрій, за якого агітує вищезгаданий «правосекторівець» Денисенко. Кумедно, але по цьому ж округу йде місцевий екс-губернатор Микола Швець, якого губернатор Ігор Коломойський призначив своїм радником. І знову ж таки жодного діючого нардепа.

Округ №30 (Дніпропетровська обл., Дніпродзержинськ). Прямо від БПП йде Олександр Дубінін, голова правління ПАТ «Дніпроазот» Коломойського. По цьому округу ризикнув балотуватись діючий нардеп-«регіонал» Костянтин Гузенко, який раніше був першим заммера Дніпродзержинська.

Округ №31 (Дніпропетровська обл., Кривий Ріг). БПП виставив підприємця Віталія Олійника проти нардепа-«регіонала» Костянтина Павлова. Тільки вибори покажуть чи були шанси у бізнесмена середньої руки проти нардепа, який раніше працював на Південному ГЗК, який очолював Олександр Вілкул – перший віце-прем’єр в уряді Азарова та син мера Кривого Рогу Юрія Вілкула.

Округ №36 (Дніпропетровська обл., Павлоград). У цьому випадку БПП навіть нікого не виставляв, оскільки тут балотується нардеп-«регіонал» Артур Мартовицький, колишній директор містообразуючого підприємства Ріната Ахметова «ДТЕК-Павлоградвугілля».

Округ №38 (Дніпропетровська обл., Новомосковськ). БПП виставив юриста з фірми «Укрспецторг» проти діючого нардепа Олександра Кузьмука (екс-міністр оборони), який будучи у фракції ПР голосував за пакет законів 16-го січня, а після втечі Януковича став радником голови парламенту Олександра Турчинова.

Округ №39 (Дніпропетровська обл., Васильківка). Чи зможе протистояти завкафедри невеликого інституту самому Дмитру Ярошу, за якого агітує «приватівська» вертикаль в окрузі, де не ризикнув висунутись жоден живий нардеп?
коломойський

Округ №47 (Донецька обл., Слов’янськ). У місті, яке стало першим великим успіхом у боротьбі України з російськими терористами, БПП зміг висунути місцевого журналіста Олега Зонтова. Невже для того, щоб переміг Юрій Солод, чоловік тієї самої Наталі Королевської, яка спочатку заробляла гроші на збагаченні вугілля, крутилась поряд з Юлією Тимошенко, потім пиляла сотні мільйонів у Мінсоцполітики в уряді Азарова, а зараз взагалі пішла за списком «Опозиційного блоку», у якому зібрались найвідвертіші покидьки часів Януковича?

Нижче пачка донецьких округів, на які партія Порошенка взагалі не потикала носа, або висувала бо-зна-кого. Чи то через небажання псувати життя місцевим бонзам, з якими Порошенко колись створював Партію регіонів, чи з якихся інших мотивів. У будь-якому разі мова йде про пачку «регіоналів», які голосували за пакет законів 16-го січня і не знали жодної міри у бюджетному доїнні:
Округ №45 (Донецька обл., Донецьк). Юхим Звягільський, шахта ім. Засядька та коштовне будівництво.
Округ №46 (Донецька обл., Артемівськ). Сергій Клюєв, брат того самого Андрія Клюєва. Тут важко знайти місце для проби чи клейма.
Округ №48 (Донецька обл., Краматорськ). Сергій Близнюк, син того самого Анатолія Близнюка з когорти «старих донецьких», які виховували у мешканцях Донбасу абсолютно неадекватну самооцінку щодо ролі та місця їхнього регіону у житті України. Ну і звісно, доїли підконтрольні території як могли.
Округ №49 (Донецька обл., Костянтинівка). Денис Омелянович, екс-директор агрокомпанії «АПК-інвест» того самого Бориса Колеснікова, на якому теж неможливо знайти місце вільне від розпилу.
Округ №50 (Донецька обл., Красноармійськ). Леонід Байсаров, керівник шахти «Покровська» православного олігарха Віктора Нусенкіса, який ще наприкінці 1990-х отримав російське громадянство і переїхав у Підмосков’я, поближче до Путіна та «духовних скрєп».

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»

Джерело: Блок Порошенка веде в Раду тушок, регіоналів та людей “Сім’ї”

  • Юрий Николов – список мажоритарників, за яких я б нізащо не голосував
  • Адвокат Тігіпка і Королевської піде по мажоритарному округу в Києві від Блоку Порошенка
  • Оцінити:
    ФигняОтлично (Еще не оценили)
    Завантаження...
    Популярність: 686 views


    Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

    Оставить комментарий