Держдума РФ у першому читанні ухвалила Закон Ротенберга

Это сообщение из категории [ Новости России ]

Російська Державна Дума у першому читанні ухвалила закон про компенсації росіянам, які постраждали від “неправосудних рішень” іноземних судів, зокрема, і від введення санкцій.

Законопроект підтримали лише члени фракції “Єдиної Росії”, які і внесли його на розгляд.

За документ проголосувало 233 депутата, 202 – проти, ще 2 – утримались. Для ухвалення закону достатньо було отримати 226 голосів “за”.

Російські ЗМІ законопроект одразу назвали “законом Ротенберга” на честь російського бізнесмена Аркадія Ротенберга, який потрапив під санкції ЄС та США – наприкінці вересня у Італії були заарештовані вілли, готель та апартаменти підприємця. Сам підприємець назвав ту ситуацію “нелегітимною та абсурдною”.

Російські громадяни чи компанії, чиє майно арештовує чи у інший спосіб зазнає стягнень від іноземних судів, можуть вимагати компенсацій з федерального бюджету, йдеться у законопроекті.

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв вважає закон про компенсації росіянами та російським компаніям збитків, понесених внаслідок неправосудних рішень іноземних судів, “контрпродуктивним”.

“Цей законопроект фактично поширює бюджетне страхування, що вже існує, на іноземні активи. Тобто фактично ми заохочуємо вивіз капіталу з Росії у різних формах, що не є завданням економічної політики. Тому, з моєї точки зору, це було б контрпродуктивно”.

Джерело: BBC

Печально то, что даже когда отдадут олигархам все пенсии и зарплаты простых Россиян. Они все ровно будут кричать “Это все США и Европа виноваты”, “Поможем своим олигархам!”, “Россия вперед!”. Вперед к голодной смерти 🙂 Рабы они такие, им хоть в глаза ссы, все божа роса.

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 676 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий