У м. Краматорську СБУ знешкодила підпільну диверсійну групу

Это сообщение из категории [ Щоденник ]

Контррозвідка СБУ припинила діяльність диверсійної групи, яка за завданням російських спецслужб була залишена на звільненій від терористів території Костянтинівського району Донецької області для підпільної злочинної діяльності. Підривну діяльність групи безпосередньо координував з Донецька офіцер ГРУ ГШ ЗС РФ Олександр Паташев.

28-29 вересня ц.р. поблизу м. Краматорськ на Донеччині затримано чотирьох місцевих мешканців – ватажка групи, громадянина України «Х», 1959 р.н. та його поплічників.

Встановлено, що протягом липня-вересня ц.р. зловмисники збирали розвіддані про місця базування, кількість та озброєння, місця дислокації підрозділів сил АТО в районі Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки, Красноармійська та передавали їх до оперативного штабу т.зв. ДНР. Для збору інформації про замасковану техніку диверсанти цинічно використовували неповнолітніх дітей, яких за жменю солодощів відправляли «за грибами та ягодами» для ведення спостереження.

Зі слів місцевих мешканців, зловмисники викрадали та катували містян з числа патріотично налаштованих громадян України, а також чинили напади на транспорт та військову техніку. За окремим завданням група вистежувала на автошляхах та захоплювала для потреб бойовиків бензовози з пальним.

Контррозвідники викрили схрон з великою кількістю зброї та вибухівки, які затримані особи планували використовувати для проведення диверсій на звільненій силам АТО території Донецької області.

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 667 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий