Крадені іномарками з Донбасу, обережно, шахраї!

Это сообщение из категории [ Новости Украины ]

Продаж крадених на Сході авто вже стала цілою проблемою для правоохоронців.
Київський центральний авторинок (Столичне шосе, 104) заповнений елітними авто з Донецька та Луганська. Продавці називаються біженцями зі Сходу і пропонують авто в два, а то і в три рази дешевше ринкової вартості, пояснюючи низьку ціну бажанням продати авто скоріше, щоб осісти з сім’єю на новому місці. У ДАІ закликають покупців не спокушатися низькими цінами – адже авто може бути краденим, і його можуть конфіскувати.

“Минулого тижня бачив легковик “Лексус” ES350 за 500 тисяч гривень, хоча його ринкова ціна – від 900 тис. “БМВ Х5” 2014 року продають за 600-700 тисяч гривень, “Мерседес ML 350 – за стільки ж (ринкова вартість – більше мільйона грн)”, – розповів “Сьогодні” перекупник Антон Соломей. За його словами, продавці елітних іномарок представляються біженцями із зони АТО. «Кажуть, що немає грошей, ось і доводиться продавати авто. Але багато з них – явно маргінальні особистості і не виглядають так, немов хоч коли-то могли собі дозволити «БМВ» за мільйон гривень», – розповідає перекупник.

Як пояснив начальник ДАІ України Анатолія Сіренка, продаж ворованых на Сході авто вже стала цілою проблемою для правоохоронців. Адже сепаратисти в Донбасі, які, отримавши доступ до баз даних в захоплених ними містах, підробляють номери і документи краденого авто під зареєстроване транспортний засіб такої ж моделі і кольору і створюють «автоклон».

Експерти радять не купувати машину за дорученням (авто і техпаспорт в обмін на гроші), а обов’язково оформляти купівлю-продаж документально. «Разом з продавцем приїхати в МРЕВ, де авто проб’ють по базі даних і перевірять експертно-номерний агрегат: двигун, кузов, щоб номери були перебиті, а не техпаспорт підроблений», – розповіли в ДАІ.

Увага, якщо ви побачили підозрілих осіб, звертайтесь до міліції та правоохоронних органів!!!

Оцінити:
ФигняОтлично (Еще не оценили)
Завантаження...
Популярність: 1 930 views


Ви можете слідкувати за всіма оновленнями цієї теми через RSS 2.0 feed. Ви можете залишити відгук, або trackback з вашого сайту.

Оставить комментарий